My Graduation Day and Dinner 2018

Assalamualaikum! 
So yaaa. Im here today!! What a surprise >.< Hahahaha surprise sangat. Sebelum aku bercerita pasal topik aku tu, look at my last entry... The date is... Pheww. Ya Allah, dah berapa lama rupanya aku tak jejakkan diri aku kat sini. Rindunya lahai alala. Nak cerita busy tu memang takkan habis. 5 bulan aku tinggalkan semata nak fokus untuk stpm sem 3 aku. So sekarang ni, i am finished! Hampir sebulan gak lah aku dah habis actually :3 So, basically, lepas habis stpm tu memang memerap jelah dekat rumah, tolong ibu itu ini, marathon kdrama, tengok youtube pesemua. Wah gembiranya hidup aku hahaha yelah lama gila tinggalkan benda-benda tu semua termasuk blog ni. Hahaha. Okay tapi, lepas seminggu habis exam tu sekolah ada buat graduation day untuk raikan pelajar pelajar lepasan stpm sekolah aku. Actually, sekolah-sekolah lain ada yang dah buat hari graduasi ni sebelum exam stpm lagi tapi sekolah aku buat betul-betul lepas habis exam.

Hari Graduasi ni dibuat untuk raikan pelajar-pelajar tingkatan enam yang dah tamat sekolah, tapi ni kiranya experience aku lah jugak dapat rasa feel macam mana nanti graduation day yang sebetul-betulnya bebrapa tahun lagi. Hehe inshaAllah. So hari tersebut, dapatlah aku merasa pegang scroll, sarung jubah grad and so on lah :D 


And then, here some pictures that I wanna share! Hehe ><
-
-

Image may contain: one or more people
The whole form 6 students & teachers of SMK TPG 2017/2018              




My tablemate aka soulmate include Aqiella.<3

Belanja gambar formal ked. ><

My small circle, qila lawos <3

With Anis (tudung putih) yang bijak bestari.




Zulaikha, Anis dan Ummi <3

Dua ketul ; Nopi dan Odah yang selalu menempek dekat meja kitorang.

















With Zatiy and Piqa (Partner ikut list nama)
 
"Kau nak ambik gambar ke nak tidur ummi?"

Nopi, Odada dan Anis <3


Yang selalu ada bersama dari form 1-5 sampai masuk form 6 pun sekali.


Okay, lastly malam tu, kitorang menginap satu malam dekat tempat ni yang diberi nama Sime Darby Plantation Academy. Malam tu kitorang ada dinner kat sini. Ni kali kedua pelajar tingkatan enam sekolah aku  menginap kat sini, yang first dulu masa bulan 4, ada kem motivasi. Tempat ni serius lawa angat angat! :)) Sesuai nak buat photoshoot :3




Rakan seperjuangan :)





Ummi ; make up expert. <3

Anim (tudung purple) ; baik & happy go lucky!

Zati & Ceah <3

With Izla si ketua pengawas berwibawa fuh kembang dia kalau baca.

Farizah ; the most kind-hearted person yang pernah aku kenal ;')

With Izzati & Farizah <3

Idham & Syirah.

Syafiqah <3

With cousin a.k.a pelajar paling berketerampilan ngeh ngeh.

Baju syafiqah paling cantik malam dinner tu for me :))

Roomate for one night. ^^    



My classmate 6 AK2 2018.




                                                                                                                         
Nampak tak muka bahagia masing-masing? Hehehe.Tapi jangan happy dulu sebab result belum keluar lagi gais huhuhu. Tamat sudah perjuangan kami di form 6. 
Syukur, Alhamdulillah. 
Doakan kami dapat keputusan yang cemerlang tahun depan. Moga kejayaan milik kami semua. InshaAllah amin... okay bye assalamualaikum, jumpa lagi nanti hiks ^^

Love : Floralyaa

28 comments:

  1. Mudah2an dapat menyarung jubah sebenar apabila graduasi nanti.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah semoga usaha membuahkan hasil yang ohsem..

    ReplyDelete
  3. wooo F6.. tahniah2. semoga makin cemerlang. dulu akak buat F6 kejap je.
    ingatkan nak complete kan tapi da lari masuk uni =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh akak pun ada experience masuk form 6 lah ni? hehe thanks kak! :D

      Delete
  4. alhamdulillah dah grad . semoga mendapat keputusan yang cemerlang aminnn

    ReplyDelete
  5. Wahh allahamdullilah. Tahniah. dulu time saya convo pun memang tak nafi, rasa bersyukur dapat juga habiskan belajar. Semoga maju jaya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, rasa lega walaupun belum habis sepenuhnya. papepun terima kasih sis! :):)

      Delete
  6. Meriah juga graduation Form 6 ni. My sister just graduated from Form 6 juga tapi tak tahulah dia punya celebration meriah macam ni ke tak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha biasanya setiap sekolah ada celebration dia yang tersendiri :)

      Delete
  7. Tahniah.. Sori lambat jejak balas kat sini dek kerana kesibukan.. Thankz follow blog www.leaazleeya.com yaa.. dah follow back.. :)

    ReplyDelete
  8. tahniah... lawa jubah.

    https://thecoretanpena.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Cantiknya you!!! Congrats Alya 😊

    ReplyDelete

Feel free to comment what ever you want and Leave your footprints here so that I can visit you back! Thank you :)