Ice cream Hokkaido Puff!

Semalam lepas balik kampung, memang plan nak pergi Shah Alam kejap singgah kedai ice cream ni. Hahaha semata tau aku ni. :P 

Ice cream hokkaido puff ni yang aku tahu memang femes dekat Ipoh. Tapi taktahu lah kalau kalau memang ada bukak dekat tempat lain. 

So... aku pun baru tahu kedai ni ada branch dekat Shah Alam, baru sebulan lebih beroperasi! 

Hahahaha. Aku pun berkesempatan la untuk mencubanya :D 

Jadi, aku pun order flavour raspberry and kakak aku pulak order flavour cookies and cream without topping. 

Ada banyak lagi perisa lain sebenarnya contohnya yam, strawberry, grean tea, choc & lain lain lagi. Menu lain pun ada okay boleh tengok kat bawah ni. 

Overall, sedap! Berbaloi jugaklah dengan harganya so aku nak rate 4.5/5!

Actually, aku suka puff dia lembutt lembutt rangup gituww. Memang padan lah kalau kau makan dengan aiskrim time time panas begini. Nyummsss!

Boleh lah aku repeat lagi nanti~ hehehe

So siapa yang duduk area Shah Alam yang belum tahu kewujudan kedai ni haa boleh lah singgah kay, pekerja kedai ni pun ramah jeee :D 

Aku bagi shop address siap-siap ehh.


Address :  

LG-03, Menara U2, Jalan Boling Padang, 13/62 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia

013-6707440

Operating Hour :

Monday - Friday : 3pm-9pm

Saturday - Sunday :11am-9pm


Kalau tak jumpa jugak cari je Aeon Shah Alam dgn MSU, kedai ni area-area situ je hehehe. 

Okay bye guys thank you singgah. :D

Love : 

Izzah Alya ❤️ 

10 comments:

  1. teringin nak cuba yang tutty fruity!

    ReplyDelete
  2. Menggodanya lahai tengah-tengah malam ni

    ReplyDelete
  3. Wah . Tengok gambar ja memang da tau mesti sedap hahahha

    ReplyDelete
  4. Cutenya saiz dia! Hehehe teringin juga nak try tapi taktau kat sini jual ke tak. Pastu diri sendiri ni pun cerewet jugak. Banyak benda tak makan haha 😂

    ReplyDelete
  5. selalu nampak orang gi ipoh suka flex ice cream ni, me is jealous!
    bagus dah ada kat selangor, nak2 org shah alam ni jenis food hunting

    semoha berkesempatanlah nk ke shah alam walaupun agak jauh sikit ari bangi xD

    ReplyDelete

Feel free to comment & don't forget to leave your footprints here so that I can visit you back! Thank you :)