Weekend mood.


Missing my blog. 
Dah berapa minggu tak update. 

Thank you lah for those yang masih sudi menyinggah ke blog saya walaupun dah berapa minggu tak update pape :') (ᵔᴥᵔ) 

Hahaha busy online class ni, assignment semakin berlambak. Ni baru masuk week six tauuu. Mohon cepat cepatlah habis semester ni. 

Online class ni lagi memenatkan dari physical class ya. Mentally and physically drained. Both student and lecturer. Hmm kalau nak borak pasal ni memang panjang lah cerita dia. 

And yeah, I know that we all struggle with different things in life. Tahun 2020 ni bukanlah seperti yang dibayangkan. Tahun ni tak macam tahun sebelum ni. 

Kalau kita baca ramai jugak dekat luar sana yang hilang kerja, tak cukup duit nak makan, dengan nak tanggung family lagi.. Hmm masing-masing hadap macam macam jenis masalah. Lagi teruk pun ada yang kita sendiri tak jangka:') 

Bila kita rasa kita susah, sebenarnya kita takdalah susah mana pun kalau nk dibandingkan dengan orang-orang kat luar sana yang hadap ujian lagi besar dari kita. 

Kita ni asyiklah rasa kita jelah terpaling susah dalam dunia ni yang Allah uji. Padahal tak pun. Kat luar sana ramai, ramai sangat yg lagi susah. Cuma tulah kita je taktahu and kita taknampak semua tu. Mungkin tak berlaku dekat depan mata kita. 

So kuncinya adalah BERSYUKUR.  

Aku doakan semoga urusan semua orang dipermudahkan, moga sentiasa dimurahkan rezeki. Aamiin ya rabbal alamin... 

Semoga pandemik covid-19 ni segera pulih dan kita boleh lalui hari hari seperti biasa. 

Doakan jugak aku dipermudahkan untuk buat segala assignment dan dapat habiskan semester ni dengan jayanya hehe aamiin! 

Tq all. Bye. 
Love : 
Izzah Alya

4 comments:

Feel free to comment & don't forget to leave your footprints here so that I can visit you back! Thank you :)