Negaraku Prihatin Mission For The Rohingya's



Assalamualaikum, I just read this article on my social medias. 
Misi kemanusiaan ini dibentuk hasil kerjasama Malaysia Airlines dan sukarelawan IM4U. 

So aku nak ajak korang semua kalau ada diantara korang yang berkelapangan dan ada rezeki lebih tu boleh lah hulurkan sumbangan untuk membantu saudara islam kita di Rohingya. 

Ikut kemampuan masing-masing lah. Korang boleh salurkan sumbangan korang di beberapa pusat kutipan sumbangan iaitu di lapangan terbang di seluruh Malaysia, boleh tengok pada gambar kat bawah ni. Korang bolehlah pilih lokasi yang berdekatan dengan tempat korang. 

Barang-barang keperluan yang boleh korang sumbangkan seperti towel, baju, berus gigi, ubat gigi, sabun, syampu, biskut, roti dan macam macam lagi. Kalau ada baju-baju dan barang-barang kat rumah yang masih elok lagi pun boleh korang sumbangkan. Tak kisah lah barang apa pun daripada tak terpakai kat rumah tu. So details lain boleh refer pada gambar kat bawah tu.

Kepada yang nak derma, sumbangan boleh dibuat dari pukul 12pm until 10pm. Misi bantuan kemanusiaan ni sampai 30 Oktober ini sahaja tau jadi jom ramai-ramai join. 

Mungkin kecil pada mata kita, tapi bermakna bagi mereka. Hulurkan tangan, ringankan beban. Lebih banyak kita derma, lebih banyak nyawa kita dapat selamatkan.

Sebarang pertanyaan korang boleh ajukan dekat nombor hotline dan laman web yang tertera pada gambar tu! 

Thank you :')



Love: 
IzzahAlya

9 comments:

  1. Kalau sesiapa yang boleh bantu Rohingya ini, bolehlah join kempen di atas.

    ReplyDelete
  2. good read. thank youu for sharing

    ReplyDelete
  3. jom bantu mereka yang memerlukan

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  4. tq for sharing. singgah blogwalking sini memalam. jom jenguk https://gadistudungbunga.blogspot.my/

    ReplyDelete
  5. Salam singgah lagi :)

    Jom join GA saya,

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/11/give-away-hadiah-misteri-dari-astraveler.html

    ReplyDelete

Feel free to comment what ever you want and Leave your footprints here so that I can visit you back! Thank you :)