Ice cream Hokkaido Puff!

Semalam lepas balik kampung, memang plan nak pergi Shah Alam kejap singgah kedai ice cream ni. Hahaha semata tau aku ni. :P 

Ice cream hokkaido puff ni yang aku tahu memang femes dekat Ipoh. Tapi taktahu lah kalau kalau memang ada bukak dekat tempat lain. 

So... aku pun baru tahu kedai ni ada branch dekat Shah Alam, baru sebulan lebih beroperasi! 

Hahahaha. Aku pun berkesempatan la untuk mencubanya :D 

Jadi, aku pun order flavour raspberry and kakak aku pulak order flavour cookies and cream without topping. 

Ada banyak lagi perisa lain sebenarnya contohnya yam, strawberry, grean tea, choc & lain lain lagi. Menu lain pun ada okay boleh tengok kat bawah ni. 

Overall, sedap! Berbaloi jugaklah dengan harganya so aku nak rate 4.5/5!

Actually, aku suka puff dia lembutt lembutt rangup gituww. Memang padan lah kalau kau makan dengan aiskrim time time panas begini. Nyummsss!

Boleh lah aku repeat lagi nanti~ hehehe

So siapa yang duduk area Shah Alam yang belum tahu kewujudan kedai ni haa boleh lah singgah kay, pekerja kedai ni pun ramah jeee :D 

Aku bagi shop address siap-siap ehh.


Address :  

LG-03, Menara U2, Jalan Boling Padang, 13/62 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia

013-6707440

Operating Hour :

Monday - Friday : 3pm-9pm

Saturday - Sunday :11am-9pm


Kalau tak jumpa jugak cari je Aeon Shah Alam dgn MSU, kedai ni area-area situ je hehehe. 

Okay bye guys thank you singgah. :D

Love : 

Izzah Alya ❤️ 

Di luar jangkaan


Harini terasa distracted semacam,
Sangat-sangat. 
Mungkin sebab hal tadi, 
Hal yang memang aku rasa aku takkan buat pun, 
Tiba-tiba pulak harini aku rasa berani,  
Konon taknak berangan-angan kosong, 
Nak berpijak di bumi yang nyata. 
Nak face the reality, 
Kononnya... 
Sekali tu, ambik kau. 
Aku yang terkedu sendiri. 
Hahaha. 

Aku taktahu nak gambarkan perasaan aku,
Memula tu rasa macam ohhh proud of myself sebab berani, 
For the first time ever aku berani camtu, 
Taktahu mana datangnya keberanian tu, 
Cehhh, padahal takda apa pun. 
Baru first step lol, 
Sekali tu tetiba nervous, 
Kecut perut segan semua ada, 
Sampai tak boleh nak tidur, Allahu.
Dalam masa yang lama pulak tu debar aku kalini.

Aaaahhh...
Aku memang dah agak, 
Aku ni sejenis darah gemuruh,
Cepat berdebar, gementar, terkejut. 
Aduhh. 
Tapi at the same time, 
Aku rasa lega sikit, 
Sikit jelah, padahal tu aku rasa tindakan aku kalini mcm nothing pun,
Takda apa pun~
Tapi aku tetap bangga dgn diri aku.

Dalam masa yang sama jugak, 
Aku kecewa sebenarnya,
Lain macam sangat kecewa aku kalini, 
Taktahu kecewa sebab apa, 
Mungkin sebab aku masih lagi tertanya-tanya? 
Entahlah. 

Moga yang baik-baik saja kelak.
Aamiin, InshaAllah.

Okay sekian saja coretan saya hari ini,
Hmmm. 
Sorry eh kalau tak faham, 
Aku memang suka tulis berkias-kias macamni. 
Hehehe. Bye~

(3 Oktober 2020)
Love :
Izzah Alya❤️